Ενημέρωση

Ενημερωθείτε εδώ για τα νέα και τις εκδηλώσεις μας

Α' Κύκλος Σεμιναρίων : "Τση Κρήτης τ' ανεκτίμητα"

Το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη διεξαγωγή μηνιαίων σεμιναρίων γύρω από τους χορούς και την παράδοση της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ο Ά κύκλος των σεμιναρίων «Τση Κρήτης τ’ ανεκτίμητα» ξεκινάει τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά. Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να εξερευνήσετε την πολυποίκιλη πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης μας και να μυηθείτε στις παραδόσεις του τόπου μας.
Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Το Ρέθεμνος και οι χοροί του» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 19:00 από τον καταξιωμένο πρωτοχορευτή και συνιδρυτή του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ», κ. Μιχάλη Σηφακάκη.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς η κρητική παράδοση και οι χοροί της αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας. Η διάδοση των κρητικών χορών, η εξοικείωση με τα τραγούδια και τη μουσική της Κρήτης και η μεταλαμπάδευση των ηθών και των εθίμων στις νεότερες γενιές θα αποτελέσουν τα κυριότερα σημεία των σεμιναρίων.
Τα σεμινάρια θα διεξάγονται δια ζώσης στο Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας "ΚΟΥΡΗΤΕΣ" στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.kourites-app.org/
 
* Περιορισμένος αριθμός δια ζώσης συμμετοχών.  

 
"Εσύ και η παράδοση, πιο κοντά από ποτέ..."

Image

«Εσύ και η παράδοση, πιο κοντά από ποτέ…»

Σχετικά

Μαθήματα

Παροχές

Ωράριο Λειτουργίας

Επίσκεψη κατόπιν συνεννόησης.
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-15.00 & 18.00-22.00
Σάββατο: 10.00-15.00
Κυριακή: 17.00-21.00

Επικοινωνία

Στριγγάρη 5,
Άγιος Δημήτριος Αττικής,
173 43
(Πλησίον Σταθμού Μετρό Δάφνης)

Τηλ.: 21 7000 1000