Ενημέρωση

Ενημερωθείτε εδώ για τα νέα και τις εκδηλώσεις μας

Ετήσιος χορός 17/12/2022 στο Κρητικό κέντρο "ΑΟΡΗ"

 Το Κέντρο Διαφύλαξης Διάσωσης και Διάδοσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του στο κρητικό κέντρο «Αόρη» των Μερτζάνηδων στην Αθήνα. Τη βραδιά συνόδευσε μουσικά το συγκρότημα του ανωγειανού λυράρη Λευτέρη Καλλέργη και τα τμήματα μας παρουσίασαν αρκετούς  χορούς που έχουν διδαχτεί τη φετινή χρονιά στο Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς «ΚΟΥΡΗΤΕΣ».  
 Η έναρξη της βραδιάς πραγματοποιήθηκε με τα παιδικά τμήματα, τα οποία χόρεψαν Σιγανό και Συρτό. Ακολούθησε το αρχάριο τμήμα ενηλικών με τον Ξενομπασάρη και τα τμήματα του μεσαίου επιπέδου, όπου χόρεψαν Καστρινό, Συρτό και Εθιανό. Στη συνέχεια, το δεύτερο αρχάριο τμήμα ενηλίκων παρουσίασε το Σιγανό και ακολούθησε το τμήμα παραδοσιακών χορών που χόρεψε Συρτό Νάξου και  Βλάχα Νάξου. Έπειτα, το εφηβικό τμήμα χόρεψε Καστρινό και Πεντοζάλι και το τμήμα του προχωρημένου επιπέδου παρουσίασε τον Συρτό και το Μαλεβιζιώτη. Τέλος, η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» χόρεψε Συρτό, Μαλεβιζιώτη, Σιγανό και Παντοζάλι, φορώντας κρητικές παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Κρήτη.
Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ χορό και κέφι από όλους τους καλεσμένους.
 Επιπλέον, δόθηκε λαχειοφόρος με δώρα από το πωλητήριο του Κέντρου πολιτιστικής κληρονομιάς «ΚΟΥΡΗΤΕΣ». Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε μια ασημένια αντρική καδένα με επίχρυσο στοιχείο, ένα μαυρομάνικο κρητικό μαχαίρι, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια διπλών αμπρακάμων με λευκούς κρυστάλλους  και ένα επιχρυσωμένο κολιέ αποτελούμενο από μποτόνια.
 Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι  στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ. Τεντόμας Χρήστος, η πρώην υφυπουργός και υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, κα Αποστολάκη Μιλένα, ο υποστράτηγος πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δασκαλάκης Ανδρέας,  η Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κα Βασιλάκη Ρένα, ο πρώην Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως  κ. Μαριδάκης Γιώργος, ο αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως και αντιπρόεδρος της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών κ. Μανούσακας Μανούσος, η Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδα «Η Κρήτη» κα Τσαγκαράκη Δέσποινα, ο Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Καματερού «Το Αρκάδι» κ. Παπαδοκωστάκης Γιώργος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης «Η ΚΡΗΤΗ» κ. Λουσίδης Χρήστος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Παπάγου-Χολαργού κ. Καπετανάκης Κώστας, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ακουμιανοβρυσανών Αθηνών και μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Μαρινάκης Μανώλης, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Γαλήνης κα Φωτάκη Μάρω, η γενική γραμματέας της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών κα Λουκάκη Ρούλα, ο  ταμίας του Πνευματικού Ιδρύματος Κρητικής Εστίας και ταμίας του Συλλόγου Κρητών Καματερού «Το Αρκάδι» κ. Καράλης Νίκος, ο Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Κρητών Ανθούσας Γέρακα Παλλήνης «Μεγαλόνησος» κ. Παπαδόπουλος Βαγγέλης, ο ταμίας και η γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Ανθούσας Γέρακα Παλλήνης «Μεγαλόνησος» κ. Καρασταμάτης Γιώργος και κα Κονσολάκη Μιχαέλα, το μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως κα Καρασταμάτη Μαρία καθώς και το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και ταμίας της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας «Η Κρήτη» κα Καμπουράκη Αργυρώ.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν και ευχόμαστε σύντομη και καλή αντάμωση.

Image

«Εσύ και η παράδοση, πιο κοντά από ποτέ…»

Σχετικά

Μαθήματα

Παροχές

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα : 19.00-22.30
Τρίτη : 18.00-22.30
Τετάρτη : 18.00-22.30
Πέμπτη : 20.30-22.30
Κυριακή : 18.00-20.30

Επικοινωνία

Στριγγάρη 5,
Άγιος Δημήτριος Αττικής,
173 43
(Πλησίον Σταθμού Μετρό Δάφνης)

Τηλ.: 21 7000 1000