Ενημέρωση

Ενημερωθείτε εδώ για τα νέα και τις εκδηλώσεις μας

Έναρξη χορευτικής χρονιάς 2023-2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, η έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς στο Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κουρήτες». Η διδασκαλία κρητικών χορών, παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα, τα μηνιαία σεμινάρια γύρω από τους χορούς και τη λαογραφία της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας με εισηγητές καταξιωμένους πρωτοχορευτές και πρεσβευτές της παράδοσης μας, καθώς και η συμμετοχή σε παραδοσιακά γλέντια και εκδηλώσεις θα αποτελέσουν φέτος τη βάση για τις δράσεις του Κέντρου!

Επίσης, για ακόμα μία χρονιά εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» πραγματοποιήθηκε η έναρξη των live διαδικτυακών μαθημάτων κρητικών χορών. Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας θα μεταδίδονται ζωντανά τα μηνιαία σεμινάρια για να είναι προσβάσιμα σε όσους αγαπούν την παράδοση στα πέρατα του κόσμου!

Οι χοροδιδάσκαλοί μας αποτελούν τον πυρήνα του Κέντρου και απευθύνονται σε εκείνους που αναζητούν αυθεντική εκμάθηση παραδοσιακών και κρητικών χορών. Με την πολυετή πείρα τους και την αγάπη για την κρητική παράδοση και τον χορό, οδηγούν τους μαθητές σε μια μοναδική χορευτική περιπέτεια, διδάσκοντάς τους όχι μόνο τις κινήσεις και τα βήματα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό που κρύβονται πίσω από κάθε χορό. Τα μαθήματα κρητικών χορών διδάσκονται από τους πρωτοχορευτές του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» Φραγκίσκο Δανδουλάκη, Θωμά Καλτσά, Γιώργο Καργιωλάκη, Στέλιο Κορκιδάκη, Χρήστο Σαμπαριώτη, Ορέστη Σηφακάκη, Βούλα Γεωργουλά, Κορίνα Κορκιδάκη, Άννα Μαρία Μαριδάκη, Μυρσίνη Σφακιανάκη και Σοφία Τακάκη. Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιούνται από τους πρωτοχορευτές του Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου»  Κυριάκο  Ευσταθίου και Μυρτώ Κρεούζη.

Ευχόμαστε μια χορευτική σεζόν που θα μας γεμίσει χαρά και ενέργεια!
Καλή χορευτική χρονιά!

Image

«Εσύ και η παράδοση, πιο κοντά από ποτέ…»

Σχετικά

Μαθήματα

Παροχές

Ωράριο Λειτουργίας

Επίσκεψη κατόπιν συνεννόησης.
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-15.00 & 18.00-22.00
Σάββατο: 10.00-15.00
Κυριακή: 17.00-21.00

Επικοινωνία

Στριγγάρη 5,
Άγιος Δημήτριος Αττικής,
173 43
(Πλησίον Σταθμού Μετρό Δάφνης)

Τηλ.: 21 7000 1000