Πολιτική Απορρήτου

Η προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και η διαφύλαξη του απορρήτου των πληροφοριών και των προσωπικών σας δεδομένων, αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητά μας.

Με την παρούσα πολιτική της η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΥΡΗΤΕΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» (εφεξής η «Εταιρεία» ή «εμείς»), η οποία εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, επί της οδού Κυριάκου Στριγγάρη αριθμ.5, καθορίζει και γνωστοποιεί τους όρους με τους οποίους, λειτουργώντας, όπως ο νόμος ορίζει, ως «Υπεύθυνος Επεξεργασίας», και έχοντας υλοποιήσει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε και εν γένει επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε τους δικτυακούς τόπους της Εταιρίας (Ιστοσελίδα, Ηλεκτρονικό Κατάστημα/Πωλητήριο, Πλατφόρμα Εκπαίδευσης Μελών, εφεξής οι «Δικτυακοί Τόποι»), καθώς και όταν συναλλάσσεστε με το φυσικό μας κατάστημα.

Ειδικότερα, στην παρούσα αναλύεται το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα σας, τα είδη δεδομένων που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, η διαδικασία και ο σκοπός συλλογής τους, ο χρόνος τήρησής τους, καθώς και οι λόγοι κοινοποίησης τους σε τρίτα συνεργαζόμενα μέρη αν αυτό απαιτηθεί. Περαιτέρω, γνωστοποιούνται και αναλύονται οι επιλογές που διαθέτετε αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα και εν γένει το σύνολο των δικαιωμάτων σας, καθώς και τρόποι επικοινωνίας μαζί μας ως προς τα ζητήματα αυτά.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου είναι σύμφωνη με τους όρους που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 679/2016 (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - ΓΚΠΔ) και κάθε άλλη σχετική εφαρμοστέα κοινοτική και εθνική νομοθεσία, ιδίως στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν.3741/2006, ως εκάστοτε ισχύει), καθώς και τις Αποφάσεις - Οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Η Εταιρεία έχει δικαίωμα να τροποποιεί, όποτε κριθεί αναγκαίο, και να αναπροσαρμόζει την παρούσα, ακολουθώντας τις αλλαγές της κείμενης νομοθεσίας, δημοσιεύοντας στους Δικτυακούς μας Τόπους την επικαιροποίηση της παρούσας, και για το λόγο αυτό προτείνουμε να ανατρέχετε σε αυτήν σε τακτά διαστήματα για την πλήρη ενημέρωσή σας.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε σε εμάς στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

Οι Δικτυακοί Τόποι της Εταιρείας

Το site www.kourites.org αποτελεί τον βασικό δικτυακό τόπο της Εταιρείας, μέσω του οποίου παρέχουμε πρόσβαση σε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και λαογραφικών θεμάτων που αφορούν την παράδοση της Κρήτης και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να αποστέλλουμε σε όποιον το επιθυμεί ενημερωτικό υλικό για νέα, εκδηλώσεις και δράσεις της Εταιρείας, αλλά και προσφορές από το διαδικτυακό μας κατάστημα σε τακτικά χρονικά διαστήματα (newsletter). Στον βασικό ως άνω δικτυακό τόπο φιλοξενούνται αφενός μεν το ηλεκτρονικό κατάστημα παρουσίασης και πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών της Εταιρείας www.kourites-eshop.org, μέσω της οποίας σας προσφέρουμε πρόσβαση για αγορά σε πλήθος χειροποίητων προϊόντων κατά βάση από την Κρήτη, αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας, κατασκευασμένα από καταξιωμένους και έμπειρους τεχνίτες, αφετέρου δε η ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιού, καθώς και μαθημάτων παραδοσιακού χορού και παραδοσιακών λαϊκών τεχνών www.kourites-app.org, μέσω της οποίας σας προσφέρουμε πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια είτε με ζωντανή αναμετάδοση (live streaming) είτε βιντεοσκοπημένα (on demand)

Στο πλαίσιο ορθής χρήσης των ως άνω Δικτυακών Τόπων η Εταιρεία συλλέγει πληροφορίες σχετικά με εσάς, καθώς και δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, κάποια εξ αυτών απαραίτητα και κάποια προαιρετικά, προκειμένου να καταστεί ευχερής και λειτουργική η έναρξη, η διατήρηση και η εκτέλεση των συναλλακτικών σας σχέσεων μαζί μας και στα οποία αναφερόμαστε αναλυτικά παρακάτω. Τα μεν απαραίτητα στοιχεία επισημαίνονται πάντα με ειδική σήμανση κατά τη συμπλήρωση της εκάστοτε φόρμας συμπλήρωσης και χωρίς αυτά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο βασικός σκοπός για τον οποίο συλλέγονται τα συγκεκριμένα Δεδομένα (ενδεικτικά ολοκλήρωση σύμβασης πώλησης), για τα δε προαιρετικά, η παραχώρησή τους από πλευράς σας οδηγεί στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των συναλλακτικών μας σχέσεων (ενδεικτικά προβολή συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών ανάλογων των προτιμήσεων σας).

Προσωπικά Δεδομένα – Επεξεργασία - Κατηγορίες

Με τον όρο «Προσωπικά Δεδομένα» αναφερόμαστε σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητά σας.

Με τον όρο «Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων» αναφερόμαστε σε κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή ή μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, κοινολόγηση με διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, συσχέτιση ή συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή ή καταστροφή.

Η Εταιρεία επιμελείται καταρχάς την συλλογή των απολύτως απαραίτητων Προσωπικών Δεδομένων για την ολοκλήρωση του εκάστοτε βασικού σκοπού για τον οποίο προορίζονται, σεβόμενοι την αρχή της ελαχιστοποίησης, της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας, όπως αυτές προβλέπονται από το ΓΚΠΔ, είτε μέσω απευθείας παροχής από εσάς είτε μέσω συλλογής είτε από τρίτα μέρη. Ειδικότερα κατ’ ελάχιστον απαιτούνται :

  • Κατά την εγγραφή σας και τη δημιουργία λογαριασμού Χρήστη στους Δικτυακούς Τόπους της Εταιρείας, μέσω του διαδικτύου ή της τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω της προσωπικής σας επαφής με την Εταιρεία μας το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), ο αριθμός τηλεφώνου, η ταχυδρομική διεύθυνση και κωδικός πρόσβασης/login password,
  • Κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία Newsletter η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)
  • Κατά την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην Εταιρεία το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), αριθμός τηλεφώνου
  • Κατά την ολοκλήρωση αγοράς προϊόντων ή υπηρεσιών από τους Δικτυακούς μας Τόπους (ηλεκτρονικό κατάστημα και πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης) το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), ο αριθμός τηλεφώνου, η ταχυδρομική διεύθυνση, στοιχεία τιμολόγησης και πληρωμής, καθώς και προτιμήσεις – πληροφορίες ιστορικού. Ειδικώς, για την ολοκλήρωση της πληρωμής σε περίπτωση που επιλεγεί ο τρόπος διατραπεζικής συναλλαγής με κάρτα τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας ή του λογαριασμού Paypal, τα οποία οδηγούν σε επίσης ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών για την ολοκλήρωση της οικονομικής συναλλαγής.
  • Κατά την εγγραφή σας ως Δωρητής συμβάλλοντας στους σκοπούς της Εταιρείας περί της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), ο αριθμός τηλεφώνου, η ταχυδρομική διεύθυνση, στοιχεία τιμολόγησης και πληρωμής, καθώς και προτιμήσεις – πληροφορίες ιστορικού.
  • Κατά την χρήση των Δικτυακών Τόπων ως Επισκέπτης η διεύθυνση IP, καθώς και πληροφορίες που συλλέγονται από τη χρήση cookies στο πρόγραμμα περιήγησής σας και αφορούν την αλληλεπίδραση σας με τους Δικτυακούς μας Τόπους, για τα οποία αναλυτικά μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Χρήση – Σκοπός Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων – Νομική βάση Επεξεργασίας

Η Εταιρεία προβαίνει στη συλλογή και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασιζόμενη στις ακόλουθες νομικές βάσεις :

  • Η εκπλήρωση συμβατικής υποχρέωσης και εν γένει η εξυπηρέτηση και υποστήριξη των συναλλακτικών μας σχέσεων (ενδεικτικά σύμβαση πώλησης προϊόντος ή υπηρεσίας)
  • Το έννομο συμφέρον της Εταιρείας, εφόσον έναντι αυτού δεν υπερισχύουν το συμφέρον και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των υποκειμένων των δεδομένων.
  • Νομικοί λόγοι, όταν δηλαδή απαιτείται συμμόρφωση της Εταιρείας με κανονιστικές διατάξεις ή πρόκειται για άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων της
  • Η ρητή συγκατάθεση των υποκειμένων των δεδομένων προς επεξεργασία αυτών, που λαμβάνεται μέσω έγγραφης συναίνεσης. Επισημαίνουμε, πως στην περίπτωση αυτή έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την εν λόγω συγκατάθεση οποτεδήποτε, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε σε αυτήν μέχρι και την ανάκλησή της. Η ανάκληση της συγκατάθεσή σας μπορεί να πραγματοποιηθεί εγγράφως με σχετική δήλωση μέσω ηλεκτρονικού αιτήματος στα στοιχεία επικοινωνίας της Εταιρείας μας.

Η επεξεργασία συνεπώς των προσωπικών σας δεδομένων, ήτοι η συλλογή και αποθήκευση αυτών, εριδόμενη στις ως άνω νομικές βάσεις, έχει σκοπό :

  • την ορθή εκπλήρωση των μεταξύ μας συμβάσεων,
  • την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ μας και την ενημέρωσή σας σχετικά με τους σκοπούς της Εταιρείας, τα νέα αυτής, νέες δράσεις, αλλά και τη λήψη εξατομικευμένων προσφορών/ διαφημίσεων
  • την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Εταιρείας, με σεβασμό πάντοτε και στα συμφέροντα σας (ενδεικτικά προστασία από κακόβουλο λογισμικό και διαδικτυακές απάτες και δόλιες συναλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο), αλλά και την συμμόρφωση της με τις εκάστοτε νομικές υποχρεώσεις (ενδεικτικά φορολογικές)
  • την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας στους Δικτυακούς μας Τόπους, την διευκόλυνση της πλοήγησης σας σε αυτούς και τη βελτιστοποίηση αυτών βάσει και των προτιμήσεων σας ή των τυχόν αιτημάτων σας.

Επίσης η Εταιρεία δηλώνει ότι δε λαμβάνει αποφάσεις ή προβαίνει σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των δεδομένων σας.

Μέτρα προστασίας – Αποδέκτες Δεδομένων – Κοινοποίηση σε Τρίτους

Επισημαίνουμε ότι λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία και διαφύλαξη των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και διάδοση, τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή/απώλεια/αλλοίωση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία, τα οποία επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν και όπου κρίνεται απαραίτητο. Εργαζόμαστε συνεχώς με εξειδικευμένο προσωπικό, δημιουργώντας τα απαραίτητα επίπεδα μέτρων ασφαλείας, όπως : συγκεκριμένες πολιτικές και διαδικασίες, απαρέγκλιτη τήρηση των αρχών που επιβάλλει ο ΓΚΠΔ, διαχείριση πρόσβασης με κωδικούς εισόδου (username) και μυστικούς κωδικούς ασφαλείας (password), ισχυρούς ελέγχους των ως άνω κωδικών πρόσβασης, ελέγχους ασφάλειας δικτύου, εξοπλισμό και λογισμικό περιμετρικής ασφάλειας λογικής πρόσβασης (firewall), κρυπτογράφηση δεδομένων μέσω του πρωτοκόλλου επικοινωνίας SSL (Secure Sockets Layer), χρήση πρωτόκολλου TLS 1.2, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές κλπ.

Η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής, και η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία (άμεση, έμμεση, θετική, αποθετική) τυχόν προκληθεί στον Επισκέπτη με αφορμή τους Δικτυακούς μας Τόπους ή τη χρήση αυτού από ιούς και εν γένει κακόβουλο λογισμικό. Επίσης, οι Δικτυακοί μας Τόποι ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους σε άλλους δικτυακούς τόπους, οι οποίοι σαφώς δεν διέπονται από την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, συνεπώς προτείνουμε πάντα να μελετάτε προσεκτικά τις αντίστοιχες πολιτικές απορρήτου.

Η Εταιρεία μας εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, κοινοποίηση ή διάθεση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους, χωρίς τη συγκατάθεσή σας, για οποιοδήποτε σκοπό ή χρήση. Σας γνωρίζουμε ότι η επεξεργασία των Δεδομένων σας διεξάγεται από ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρίας, μέσω συστημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών συσκευών, και το οποίο έχει δεσμευτεί πλήρως με ρήτρες εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας.

Δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, παρά μόνο σε αυτούς  με τους οποίους συνεργαζόμαστε και,

Κατ’ εξαίρεση, πρόσβαση σε προσωπικά σας δεδομένα έχουν συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις ή τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών, που είναι απαραίτητοι για την επίτευξη των σκοπών που συνδέονται αυστηρά με τη χρήση των Δικτυακών μας Τόπων και διευκολύνουν την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς (ενδεικτικά ολοκλήρωση σύμβασης πώλησης με αποστολή παραγγελίας), και οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας. Είναι σαφές ότι η διαβίβαση των δεδομένων γίνεται για συγκεκριμένο σκοπό, γι’ αυτό, άλλωστε, οι τρίτοι δεσμεύονται με συμβατικές ρήτρες περιορισμού του σκοπού της επεξεργασίας και παροχής επαρκών εγγυήσεων για την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με τις αντίστοιχες διατάξεις του ΓΚΠΔ, με σκοπό τη διασφάλιση της ορθής και ασφαλούς επεξεργασίας των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτη χώρα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), θα διασφαλίζουμε πάντοτε ότι παρέχεται επαρκές επίπεδο προστασίας για την επεξεργασία τους, δεσμεύοντας συμβατικά με ρήτρες τον αντισυμβαλλόμενό μας, στον οποίο κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, ώστε να εξασφαλίζεται το ίδιο επίπεδο προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων, με αυτό που παρέχεται στην Ελλάδα. [Υιοθέτηση των Ευρωπαϊκών δεσμευτικών κανόνων - Τήρηση της Ασπίδας Προστασίας (Privacy Shield) μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ και Ελβετία – ΗΠΑ μέσω ρητρών]

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινοποίηση των Δεδομένων σας σε τρίτους παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Χρόνος διατήρησης Προσωπικών Δεδομένων

Διατηρούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και απαιτείται, προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Επισημαίνουμε ότι εφαρμόζουμε αυστηρές πολιτικές και διαδικασίες επανεξέτασης και διατήρησης των δεδομένων σας, προκειμένου να πληρούμε τις δεσμεύσεις μας.

Κατά βάση διατηρούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για όλη τη χρονική διάρκεια της μεταξύ μας συναλλακτικής σχέσης, δηλαδή για όσο χρονικό διάστημα διατηρείτε ενεργό λογαριασμό στους Δικτυακούς μας Τόπους και εν γένει στην Εταιρεία μας, προκειμένου να παράσχουμε αποτελεσματικά τις υπηρεσίες μας. Περαιτέρω, αναφορικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα που σχετίζονται με αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών από τους Δικτυακούς μας Τόπους, η διατήρηση εκτείνεται στο χρονικό διάστημα που οι νομικές μας υποχρεώσεις επιβάλλουν ανάλογα με την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία (ενδεικτικά φορολογική και εμπορική).

Σε κάθε περίπτωση τα Προσωπικά σας Δεδομένα διατηρούνται για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την τελευταία ημερολογιακή ημέρα του έτους λήξης της εκάστοτε συναλλακτικής σας σχέσης με την Εταιρεία, ιδίως σε περίπτωση έγερσης οποιασδήποτε μορφής αξίωσης και για όσο χρόνο διατηρηθεί αυτή. Το χρονικό αυτό διάστημα δύναται να επεκταθεί, με την παροχή ρητής συγκατάθεσης σας, η οποία δύναται να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή μέσω αιτήματος σας, στην ηλεκτρονική ταχυδρομική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Μετά την πάροδο του ως άνω χρονικού διαστήματος, τα Προσωπικά σας Δεδομένα θα διαγράφονται πλήρως ή ανώνυμα με ασφαλή και μη ανακτήσιμο τρόπο, με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μη αναγνωρίσιμο τρόπο για στατιστική ανάλυση και επιχειρηματικό προγραμματισμό.

Δικαιώματα Υποκειμένων Προσωπικών Δεδομένων – Άσκηση

Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ) έχετε ως Υποκείμενο Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων τα ακόλουθα δικαιώματα :

  1. Δικαίωμα διαφανούς ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και των δικαιωμάτων σας.
  2. Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε, καθώς και σε πληροφορίες που αφορούν την επεξεργασία τους, όπως το σκοπό αυτής, τις κατηγορίες τους, το χρόνο διατήρησης τους και τους αποδέκτες. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων, εξαχθέν από το αρχείο της Εταιρείας.
  3. Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων καθώς και συμπλήρωσης ελλιπών δεδομένων ή επικαιροποίησης αυτών.
  4. Δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων («δικαίωμα στη λήθη»), χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση κατόπιν σχετικού αιτήματός σας υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων. Επισημαίνουμε όμως ότι η διαγραφή γίνεται υπό την επιφύλαξη των υποχρεώσεων και των νομίμων δικαιωμάτων της Εταιρείας για τη διατήρησή τους με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις.
  5. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων εφόσον, είτε αμφισβητείται η ακρίβεια αυτών, είτε έχετε αντιρρήσεις ως προς την επεξεργασία τους είτε η επεξεργασία είναι παράνομη, είτε εξέλειπε ο σκοπός της επεξεργασίας ή συντρέχει άλλος προβλεπόμενος στην σχετική Ελληνική ή Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων λόγος. Επισημαίνουμε όμως ότι ο περιορισμός γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχει νόμιμος λόγος για τη διατήρησή τους από την Εταιρεία μας.
  6. Δικαίωμα φορητότητας των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, υπό την προϋπόθεση ότιqa η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεση σας και διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα. Η ικανοποίηση του εν λόγω δικαιώματος τελεί υπό την επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της Εταιρείας μας για τη διατήρηση των δεδομένων και την εκπλήρωση καθήκοντός μας προς το δημόσιο συμφέρον.
  7. Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όταν υπάρχει έννομο συμφέρον, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός σας για αντίρρηση στην επεξεργασία των δεδομένων σας για προωθητικούς σκοπούς. Το δικαίωμα αυτό υποχωρεί αν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία, οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων της Εταιρείας μας.
  8. Δικαίωμα ανάκλησης της ήδη δοθείσας συγκατάθεσής σας, για επεξεργασία των δεδομένων σας που γίνεται με βάση τη συγκατάθεση, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας για το διάστημα πριν την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε τη διόρθωση των Δεδομένων σας στο Λογαριασμό Χρήστη που διατηρείτε στους Δικτυακούς μας Τόπους, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτόν και να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε διόρθωση/ τροποποίηση / συμπλήρωση χωρίς να απαιτείται η υποβολή αιτήματος.

Επίσης στην περίπτωση που επιθυμείτε την ανάκληση της συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) μπορείτε να την πραγματοποιείτε με την επιλογή του σχετικού συνδέσμου, που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter.

Για την άσκηση όλων των υπόλοιπων ως άνω δικαιωμάτων μπορείτε να υποβάλλετε σχετικό αίτημα είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. είτε με φυσική παρουσία στη γραμματεία της Εταιρείας, που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, επί της οδού Στριγγάρη, αριθμ. 5, και θα το εξετάσουμε το συντομότερο δυνατό προβαίνοντας εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος τριάντα (30) ημερών στην ικανοποίηση του, εφόσον κριθεί ως νόμιμο και βάσιμο. Επισημαίνουμε ότι για τη διεκπεραίωση οποιουδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματα, απαιτείται η ταυτοποίηση (μέσω επίσημου νομιμοποιητικού εγγράφου ή νομίμως υπογεγραμμένης εξουσιοδότησης, εφόσον υποβληθεί από τρίτο πρόσωπο), προκειμένου να επιβεβαιώσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα  προστατεύονται και διατηρούνται ασφαλή.

Σε περίπτωση άρνησης της Εταιρείας μας ή αναιτιολόγητης καθυστέρησης ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων σας κατά την άσκηση των δικαιωμάτων σας, έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) ως καθ’ ύλην αρμόδια εποπτική αρχή για την εφαρμογή ΓΚΠΔ. Στην ΑΠΔΠΧ μπορείτε να προσφύγετε ως αρμόδια Εποπτική Αρχή, σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα γίνεται κατά παράβαση της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας. (Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ταχυδρομική δ/νση: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Εφαρμοστέο δίκαιο

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ (ΓΚΠΔ), και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μέσω αυτοματοποιημένων ή μη μέσων είτε από τον ίδιο είτε μέσω οιουδήποτε άλλου προσώπου διορίσει ο ανωτέρω για τη διενέργεια της επεξεργασίας κατ’ εντολή και για λογαριασμό του σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «« ΚΟΥΡΗΤΕΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ», η οποία εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, επί της οδού Στριγγάρη, αριθμ. 5. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε σε εμάς στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Αύγουστος 2022

Διαβάστε σχετικά

Image

«You and tradition, closer than ever...»

About

Courses

Services

Opening Hours

Monday : 18.00-22.30
Tuesday : 18.00-22.30
Wednesday : 18.00-22.30
Thursday : 18.00-22.30
Saturday : 10.00- 14.00
Sunday : 18.00-20.00

Contact

Strigari 5,
Agios Dimitrios, Attica,
173 43
(Near the Metro Station “Dafni”)

Tel.: +30 21 7000 1000